35% от децата в предучилищна възраст не виждат добре

 

Грижата за очите е изключително важна при подрастващите. Доброто зрение е съществено за развитието и успеваемостта им в учебните занятия. Във всеки следващ клас учениците са изправени пред нарастващи изисквания към тях – размерът на шрифта намалява, а обемът на текста и времето за прочит значително се увеличават.

Често децата не осъзнават, че имат проблем, затова лекарите препоръчват рутинни прегледи на 6 месечна, 3 годишна и предучилищна възраст. Особено важно е нарушенията да бъдат установени възможно най-рано и да бъдат взети своевременни мерки. Нелекувани, зрителните дефицити могат да засегнат не само образованието, но и цялостното развитие на детето.

Ранната превенция на проблеми със зрението при децата се прави чрез бързо изследване наречено очен скрининг. През месец септември и октомври тази години, ние от оптики Grand Optics и Joy Optics предоставяме възможност на деца и младежи на възраст от 6 до 18 г. да преминат безплатен скрининг на очите.

Тестът се извършва с авторефрактометър, който позволява добра предварителна оценка на зрителната острота и е подходящ за деца в предучилищна и училищна възраст. Подрастващите, при които този тест покаже отклонения от нормата, е много вероятно да имат нужда от корекция на зрението. За тях препоръчваме посещение при офталмолог за обстоен преглед.

В рамките на кампанията, освен безплатен очен скрининг, можете да се възползвате и отстъпка за всички детски продукти от -25 % до -60%.