Какви очила са подходящи за децата?

 

Някои деца не обичат да носят очила и те често „забравят” да ги сложат или вземат. Не харесват усещането, че носят очила, смятат, че другите ще им се присмиват, че вече няма да могат да спортуват, момчетата/момичетата вече няма да ги харесват… Същевременно има много други, които носят очилата си без следа от тези чувства и без притеснения.
За децата е от изключително значение да предизвикват добро впечатление сред съучениците, приятелите и всички останали деца. С хубави очила те ще се чувстват уверени и стилни. Спирайки се на модерни и красиви очила от известни марки, вие инвестирате пари в социалната адаптация на своето дете и повишавате статуса му сред връстниците. Цветовете и формите на детските очила са многообразни. Компаниите за очила залагат на нестандартните модели, като тези във форма на звезда, котешки очи, кръгли и други геометрични фигури. Цветовете са свежи и ярки: зелено, синьо, розово, оранжево и др. Освен очилата в типично „детски стил”, може да намерите и такива модели, които са копие на тези за възрастни.

Освен това очилата трябва да са леки, здрави, а материалът, от който са изработени, да не предизвиква алергии и да осигуряват достатъчна видимост.
При избора на детските очила е много важно да се обърнете към специалист. Единствено в специализираните оптики ще ви помогнат да направите правилен избор на очила, като в същото време вземат предвид и всички индивидуални особености.